Vintage Story: Creëer een aangepaste wereld
Met Vintage Story is het vaak gemakkelijker om een aangepaste wereld op uw computer te maken en deze vervolgens naar de server te uploaden dan elke optie handmatig opnieuw te maken. Server [WORLD] Opstartinstellingen zijn alleen van toepassing bij het genereren van een nieuwe wereld op de server - een geüploade opslag behoudt de instellingen waarmee deze is gemaakt.
- Open Vintage Story
- Klik op
Single Player - Selecteer
Create New World - Kies een voorinstelling of pas de wereld aan
- Kies
Create World - Verlaat Vintage Story nadat de wereld is gemaakt
- Open Verkenner op Windows
- Voer
%appdata%\VintagestoryData\Savesin de navigatiebalk in en druk op Enter - Open de Blacksmith’s Portal, stop uw server en upload vervolgens uw
.vcdbs-bestand naardata/SavesonderFiles - Open
Files→data/serverconfig.jsonen zoekSaveFileLocation - Update het naar je geüploade wereld, bijvoorbeeld
./data/Saves/my custom world.vcdbs
Je kunt je wereldbestand ook hernoemen naar default.vcdbs en SaveFileLocation ongewijzigd laten als dat is wat je configuratie al gebruikt.
- Sla uw wijzigingen op
- Start uw server om de geüploade wereld te laden
Opmerkingen
Section titled “Opmerkingen”- Vertrouw niet op
[WORLD]Opstartvelden om een geüploade opslag opnieuw vorm te geven; deze zijn alleen van toepassing op het maken van nieuwe werelden - Runtime
[ADMIN]Opstartinstellingen (naam, wachtwoord, openbare vermelding, witte lijstmodus en dergelijke) zijn nog steeds bij elke start van toepassing - Maak een back-up voordat u een bestaande wereld vervangt