Factorio: Ga terug naar automatisch opslaan
Het spel Factorio heeft een automatisch opslagsysteem, dat momentopnamen van uw spelvoortgang op uw server opslaat. Oudere autosaves worden continu overschreven terwijl je speelt, en de autosave-slots doorlopen herhaaldelijk.
Het is mogelijk om een van de automatisch opgeslagen bestanden te kopiëren, de naam ervan te wijzigen en de hoofdwereld te vervangen om ermee op te slaan. Hierdoor kunt u uw server desgewenst “terugdraaien”.
Op een server worden de automatisch opgeslagen bestanden normaal gesproken opgeslagen in de map Saves. Bestanden heten _autosave1.zip _autosave2.zip enz.
Instellingen voor automatisch opslaan wijzigen
Section titled “Instellingen voor automatisch opslaan wijzigen”Het aantal autosave-slots dat het gebruikt, en hoe vaak het deze maakt, wordt bepaald door drie instellingen:
Het interval voor automatisch opslaan is het aantal minuten tussen het opslaan.
Autosave-slots zijn het aantal afzonderlijke autosave-bestanden dat het tegelijkertijd bewaart, en in combinatie met het Autosave-interval hierboven bepaalt het ongeveer hoe ver terug in de echte tijd uw autosaves gaan
Deze instellingen kunnen rechtstreeks worden gewijzigd via AleForge Panel op het tabblad Startup.
Een automatische opslag herstellen
Section titled “Een automatische opslag herstellen”We raden u ten zeerste aan de server te stoppen en een volledige bestandsback-up te maken via het tabblad Backups in ons configuratiescherm voordat u grote wijzigingen aan uw server aanbrengt.
Als er iets in je spel is gebeurd dat zo erg is dat je de hele server wilt terugdraaien, is het soms mogelijk om een slechte situatie nog erger te maken. Het is geweldig om een back-up te hebben om alle wijzigingen ongedaan te maken; soms een echte redder in nood.
Zoek het _autosave.zip-bestand waarnaar u wilt herstellen en kopieer het bestand naar een andere locatie op de server, of download het naar uw lokale computer. Hernoem het _autosave.zip-bestand zodat het exact overeenkomt met de naam van je huidige gamewereld, waarbij je de .zip-extender behoudt zoals deze is.
Upload of verplaats het bestand naar de hoofdmap op uw server. Omdat de namen hetzelfde zijn, wordt de huidige spelwereld-zip overschreven. Als je de originele wereld veilig wilt houden, hernoem deze dan eerst of download een kopie van het bestand.
Start de server opnieuw op
Section titled “Start de server opnieuw op”Als alles goed is gedaan, zal de server, wanneer u de volgende keer opnieuw opstart, de nieuw hernoemde _autosave.zip als uw wereldbestand laden. Als dit niet het juiste punt was waarop u wilde terugdraaien, herhaalt u het proces met een van de andere_autosaves.zip bestanden totdat u het juiste punt vindt.